BEAM 2024/2025 prijsvoorspelling
Geschiedenis en evolutie van BEAM
In 2021 werd BEAM onder de naam Merit Circle als een gaming guild, op het hoogtepunt van de play-to-earn hype gelanceerd. Oorspronkelijk bedoeld als een community voor gamers onderging Merit Circle later een significante transformatie naar een investerings DAO (Digital Autonomous Organisation). Deze overgang markeerde een verschuiving van focus, naar de investering in cryptocurrency games. Gelijktijdig werd een token buyback geïntroduceerd om het aantal in omloop zijnde tokens te verminderen.
BEAM ecosysteem: Appchain op Avalanche met Web 3 visie
Vandaag de dag is BEAM meer dan alleen een blockchain; het heeft zich ontwikkeld tot een gediversifieerd ecosysteem dat fungeert als een appchain voor gamers. Niet klassiek als een nieuwe Layer-1 of Layer-2 token, maar eerder als een entiteit die is overgegaan naar BEAM via subnets op het Avalanche netwerk. Dit innovatieve platform streeft ernaar de complexiteit van game-ontwikkeling te vereenvoudigen en legt de focus terug op de speler. Het BEAM-team, bestaande uit enthousiaste ontwikkelaars en gamers, is overtuigd dat web 3 de essentiële technologie zal zijn voor de meerderheid van de toekomstige games. BEAM is doelbewust gebouwd om deze visie tot werkelijkheid te brengen, waarbij het de rol van een brug tussen gamers en blockchain technologie op zich neemt.
Welke producten biedt BEAM aan?
Beam biedt verschillende producten aan. De belangrijkste staan hieronder vermeld. Naast deze diensten zijn er ook nog Beam swap, voor het verhandelen van in-game valuta en Beam bridge, om middelen naar het Beam netwerk te sturen.
Beam companion app
De Beam Companion app stelt gamers in staat om hun in-game accounts te koppelen, eigenaar te worden van hun game-assets en toegang te krijgen tot een native game-asset Marketplace genaamd Sphere. Deze app biedt gamers controle over hun game ervaring zonder dat ze zich bezig hoeven te houden met blockchain. Gamers kunnen hun in-game profiel verbinden door de Beam QR-code in het spel te vinden en in te loggen met een sociaal account. Eenmaal gekoppeld, kunnen gamers eigenaar worden van hun game-assets, game-tokens ruilen, in-game items naar vrienden sturen en waardevolle items vergrendelen wanneer ze niet spelen.
Sphere marketplace
Sphere, de native game-asset Marketplace, streeft ernaar ware eigendom te bieden door gamers in staat te stellen game-assets en nieuwe spellen op het platform te ontdekken en te contextualiseren. De meeste marktinteracties zullen nog steeds plaatsvinden in het spel, maar Sphere fungeert als een go-to platform voor op gaming gerichte Marketplace-ervaringen voor transacties buiten de games.
Beam hub
Beam Hub is een platform gericht op Early Access en competitieve gaming-doelgroepen. Het biedt een vertrouwde bestemming voor het ontdekken van blockchain games, waar gamers kunnen communiceren, samenwerken en gepassioneerde gaming gemeenschappen kunnen versterken. Het platform legt de nadruk op competitie en leaderboards, waarbij gebruikers hetzelfde account kunnen gebruiken over verschillende apps op Beam.
BEAM OS
Beam OS, een innovatieve game launcher, is geïntroduceerd als een manier om gebruikers eenvoudig te verbinden met alle apps op Beam. De nadruk ligt hier op toewijding om een samenhangende en ongeëvenaarde ervaring op het Beam netwerk te bieden, vandaar ook de partnerschap met Avalanche om een subnet voor gaming te creëren.
Beam SDK (software develpment kit)
Het Beam SDK speelt een cruciale rol bij het in staat stellen van game-ontwikkelaars om controle te behouden over het game ontwerp. De SDK biedt programmatische controle over verschillende transacties en stelt ontwikkelaars in staat te beslissen wanneer en hoe deze te gebruiken. De kwestie van transactiekosten in web 3 gaming wordt aangepakt door de SDK-ondersteuning voor gesponsorde transacties, waarbij de game-ontwikkelaar de kosten dekt, en door spelers betaalde transacties, waarbij in-game valuta de transactie kan dekken zonder dat de gamer zich zorgen hoeft te maken over kosten. Het Merit Circle-team gelooft dat deze oplossing een significante stap is naar een nieuw tijdperk van dialoog tussen gamers en game ontwikkelaars, waar transparantie en eigendom centraal staan.
Populaire games op Beam
Met al meer dan 200 games op het platform, is Beam één van de grootste en bekendste gaming platforms in de blockchain wereld. Het is dan ook geen verassing om een aantal grote crypto games op het platform te zien, denk hierbij bijvoorbeeld aan Axie Infinity, Decentraland, Illuvium, Gods Unchained en Shrapnel.
Prijsgeschiedenis Merit Circle
Door te lanceren tijdens de play-to-earn hype eind 2021, heeft Merit Circle zich bevonden in een prijstechnisch uitdagende periode, namelijk aan het einde van een bullrun. Veel projecten die op dat moment worden gelanceerd, geven op tijdens de bearmarkt of beschikken niet over voldoende financiële middelen om door te blijven ontwikkelen. Dit gold echter niet voor Merit Circle. Dankzij een strak financieel beleid, zoals hieronder weergegeven, slaagde Merit Circle erin om gedurende de bearmarkt te blijven ontwikkelen. Het zijn doorgaans deze projecten die tijdens de daaropvolgende bullrun aanzienlijk succesvol kunnen zijn.
Prijsvoorspelling
In de bullrun van 2020/2021 zagen we dat Axie Infinity, een eenvoudig kaartspel op Ethereum, een marktkapitalisatie van ongeveer 10 miljard dollar bereikte. Dit was slechts één spel met zeer matige tokenomics. BEAM daarentegen heeft stabiele tokenomics, waarbij 84% van alle tokens in omloop zijn, en momenteel wordt gewaardeerd op een marktkapitalisatie van 2.1 miljard dollar. Als we hierbij optellen dat Beam gedurende de hele bearmarkt is blijven ontwikkelen en crypto gaming de afgelopen jaren enorme groei heeft doorgemaakt, voorzie ik dat de marktkapitalisatie van Beam gemakkelijk kan stijgen tot 10 miljard dollar, misschien zelfs 20 miljard als er meer goed ontwikkelde en veel gespeelde crypto games op het platform worden gelanceerd. Dit zou kunnen resulteren in een tokenprijs die 5-10 keer hoger ligt dan de huidige prijs, ergens tussen de $0,20 en $0,40.
In de komende artikelen in deze serie zullen verschillende cryptocurrency’s worden geanalyseerd. De voorspelling voor Bitcoin, Ethereum en de Bitcoin cycle worden hiervoor als achtergrondkennis meegenomen. Deze serie is puur bedoeld ter vermaak en om manieren van crypto analyses te delen, het is nooit financieel advies. Doe altijd je eigen onderzoek voor je ergens in investeert.