Render 2024/2025 prijsvoorspelling
Wat is Render?
Render (RNDR) is een gedecentraliseerd netwerk en platform dat zich richt op het transformeren van de manier waarop digitale content wordt gemaakt en gedeeld. Door gebruik te maken van blockchain-technologie en gedistribueerde computerkracht, streeft Render ernaar om een revolutie teweeg te brengen in de creatieve industrie. Het platform biedt een peer-to-peer Marketplace waar gebruikers grafische rekenkracht van GPU's kunnen aanbieden voor het renderen van complexe digitale content, zoals 3D-animaties en visuele effecten.
De missie van Render is om creatieve professionals, zoals filmmakers, animators en ontwerpers, te voorzien van de middelen en tools die ze nodig hebben om hun ideeën tot leven te brengen. Door een gedecentraliseerd netwerk op te zetten, biedt Render een alternatief voor de gecentraliseerde platforms die momenteel de markt domineren. Hierdoor krijgen gebruikers meer controle over hun creatieve proces en kunnen ze profiteren van een efficiëntere en veiligere manier om digitale content te produceren en te delen.
Met zijn ambitie om de Amazon Web Services (AWS) van de cryptomarkt te worden, wil Render een belangrijke speler worden in de wereld van digitale contentcreatie en distributie. Net zoals AWS computerchips en grafische kaarten van NVIDIA aanschaft en gebruikt om grote dataservers wereldwijd op te zetten, zo streeft Render ernaar om een vergelijkbare infrastructuur te creëren voor het verwerken en distribueren van grafische rekenkracht. Hierdoor kunnen gebruikers over de hele wereld hun eigen content hosten, zoals video's, websites en afbeeldingen, zonder afhankelijk te zijn van traditionele, gecentraliseerde platforms. Dit streven naar decentralisatie en democratisering van digitale contentcreatie is wat Render onderscheidt en wat het een veelbelovende speler maakt in de wereld van blockchain-technologie en gedistribueerde computing. Lees hier meer over hoe DePIN big-tech uitdaagt.
Hoe werkt Render?
In de basis maakt het Render platform gebruik van blockchain en gedistribueerde netwerken om rekenkracht van computers over de hele wereld te bundelen. Hierdoor ontstaat een krachtige infrastructuur voor het verwerken van complexe vraagstukken, zoals 3D-animaties.
Ontwikkelaars kunnen hun projecten indienen bij het Render netwerk, waar de opdrachten en applicaties vervolgens worden opgesplitst in kleinere taken en worden verdeeld over verschillende computers. Zodra de taken zijn voltooid, worden de resultaten veilig teruggekoppeld naar de oorspronkelijke aanvrager. Dit maakt het mogelijk om enorme rekenintensieve taken snel en efficiënt uit te voeren, terwijl de kosten gedrukt worden doordat je als aanbieder van rekenkracht dit kan doen wanneer je zelf geen gebruik maakt van je beschikbare rekenkracht.
Business model
Het business model van Render is in 2023 na een stemming door de gemeenschap veranderd. Tot en met 2023 was het business model gebaseerd op het verwerken en distribueren van rekenkracht op de volgende manieren:
Betaling voor diensten:
Gebruikers betalen voor de diensten van Render met behulp van het RNDR-token. Deze betalingen kunnen worden gedaan voor taken zoals het renderen van 3D-animaties, visuele effecten, AI-creaties en andere computer-grafisch gerelateerde taken.Beloning voor levering van rekenkracht:
Gebruikers die hun computerkracht beschikbaar stellen aan het Render netwerk worden beloond met RNDR-tokens voor hun bijdrage. Dit stimuleert de deelname aan het netwerk en zorgt voor voldoende rekenkracht om de vraag naar rendering diensten te kunnen verwerken.Verdienmodel voor ontwikkelaars:
Ontwikkelaars kunnen verdienen aan het Render-platform door hun eigen applicaties en tools te bouwen bovenop de infrastructuur van Render. Ze kunnen bijvoorbeeld plug-ins ontwikkelen voor populaire software die naadloos integreren met het Render-netwerk, waarvoor ze vervolgens vergoed worden in RNDR-tokens.
Met het stemmen voor verandering in het business model van Render in 2023 is een nieuw mechanisme ingevoerd, wat beschreven wordt als “Burn & Mint equilibrium”.
Dit model is bedacht om een balans tussen vraag en aanbod en rekenkracht te bereiken. Elk stuk content dat gerenderd moet worden op het platform wordt nu voorzien van prijsaanduiding in dollars (USD) en nadat de content is gemaakt, verbrand (burn)* de maker de equivalent in RNDR tokens. Door dit proces kan het algoritme de benodigde middelen preciezer berekenen, waardoor de nieuw in omloop te brengen tokens beter bepaald kunnen worden.
Om te zorgen dat aanbieders van rekenkracht nog steeds worden betaald, worden nieuwe RNDR tokens gemint (in omloop gebracht) en uitbetaald aan aanbieders van rekenkracht op gezette block tijden.
*Het burnen van tokens houd in dat de tokens naar een adres worden gestuurd waar niemand deze ooit af kan halen, de tokens worden dus uit omloop gehaald.
Partnerschappen
Render heeft strategische samenwerkingen opgebouwd met technologiebedrijven als Apple, Google en Microsoft. Deze partnerschappen zijn van cruciaal belang voor Render's streven om zijn technologie te integreren in bestaande platforms en ecosystemen. Zo heeft Render bijvoorbeeld samengewerkt met Apple om grafische rekenkracht beschikbaar te stellen voor de Apple Vision Pro, waardoor gebruikers kunnen profiteren van geavanceerde grafische mogelijkheden zonder de beperkingen van fysieke hardware. Door integraties met Google Cloud en Microsoft Azure kunnen gebruikers ook gebruikmaken van Render's krachtige rekenkracht voor diverse toepassingen in de cloud. Deze samenwerkingen onderstrepen Render's groeiende invloed in de wereld van digitale contentcreatie en technologie-innovatie.
Prijsvoorspelling
Met de ambitie om de Amazon Web Services (AWS) van de cryptomarkt te worden, zou Render een heel hoge marketcap kunnen bereiken. In 2023 alleen genereerde AWS 90.8 miljard dollar met zijn cloud service, op basis hiervan zou AWS weleens meer dan 1 triljoen dollar waard kunnen zijn.
Dit is natuurlijk nog niet realistisch voor een cryptocurrency project dat zo kort bestaat, dus berekenen wat Render’s RNDR token waard is bij deze waardering is onzinnig. Het is realistischer om te denken dat een marketcap van ongeveer 1/6de van de gegenereerde waarde door AWS behaald kan worden. Dit zou een marketcap van ongeveer 15 miljard dollar betekenen, wat zo’n 4.3x is van de huidige 3.5 miljard dollar marketcap en resulteert in een tokenprijs van ongeveer $40.00. Dit is natuurlijk maar een schatting, Render is de grootste cryptocurrency in zijn sector waardoor groei lastig te voorspellen is, zeker als je bedenkt dat Render direct kan profiteren van de sectoren AI en gaming. Hierdoor zou het dus zomaar kunnen dat Render veel hoger kan stijgen als deze sectoren langere tijd grote groeistappen maken.
Render is in elk geval een zeer interessant project, één om in de gaten te houden.
In de komende artikelen in deze serie zullen verschillende cryptocurrency’s worden geanalyseerd. De voorspelling voor Bitcoin, Ethereum en de Bitcoin cycle worden hiervoor als achtergrondkennis meegenomen. Deze serie is puur bedoeld ter vermaak en om manieren van crypto analyses te delen, het is nooit financieel advies. Doe altijd je eigen onderzoek voor je ergens in investeert.